Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 5 Author Share Posted June 5 Jeszcze taki jedne mało błyskotliwy pomysł jaki wpadł mi do głowy. Stopnie od szeregowego do plutonowego posiadać będą beret a od sierżanta do końca klasyczną czapkę. Dodatkowo dałbym pelerynę każdemu z rangą od majora do końca, ewentualnie samym generałom i HÖrnekomendatnowi WAR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 8 Author Share Posted June 8 No to czas o ostateczną propozycję, 3 mundury dla każdej formacji WAR, - Wojska Lądowe, od Szeregowego do Plutonowego - Wojska Lądowe, od Sierżanta do Kapitana - Wojska Lądowe od Majora do Horenkomendanta WAR - Siły Powietrzne od Szeregowego do Plutonowego - Siły Powietrzne od Sierżanta do Kapitana - Siły Powietrzne od Majora do Horenkomendanta - Marynarka Wojenna od Marynarza do Bosmanmata - Marynarka Wojenna od Bosmana do Kapitanów - Marynarka Wojenna od Komandora podporucznika do Horenkomendanta Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co zmienić, dodać lub usunąć to proszę dać znać puki to jeszcze możliwe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 13 Author Share Posted June 13 No to chyba mamy mundurki dla naszej armii, jeszcze muszę wymyśleć gdzie to upchnąć, można zrobić jakiś post o wyposażeniu i umundurowaniu wojsk. Każdy żołnierz mógłby sobie pobrać odpowiedni dla siebie mundur i np potem dodawać do tego baretki oraz medale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 513 Posted June 15 Share Posted June 15 Może jak w końcu jakimś cudem do lipca jak to było w umowie @FPvR skończy stronę, to baretki będziemy dodawać do profilu Kaspar Waksman-Dëter Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 24 Author Share Posted June 24 (edited) Dobrze powoli wracam do tematu i bierzemy się dalej do roboty. Jako że skończyliśmy chyba zabawę z galowymi mundurkami postanowiłem pomyśleć nad czymś bardziej praktycznym a konkretnie mundurem polowym. Oto trzy warianty jakie udało mi się ulepić, kolejno zwykły mundur polowy, drugi to mundur z dodatkowymi ochraniaczami i kamizelką, a trzeci to już pełny zestaw bojowy z niezbędnym wyposażeniem. Dodatkowo kiedy jest już mowa o wyposażeniu zacząłem się i nad tym bezpośrednio zastanawiać i pewnie wraz z wykazem mundurów będę chciał wprowadzić rozpiskę sprzętu podręcznego jaki ma przy sobie każdy żołnierz piechoty, oraz patrząc na dyskusję o kuchni w Czesnoradzie pomyślałem nad przygotowaniem racji żywnościowych dla naszego wojska. Edited June 26 by Albert Fryderyk de Espada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 513 Posted June 25 Share Posted June 25 Mundury bardzo ładne. Praktyczne, idealnie spełnią się w boju To jakie mamy następne? Kaspar Waksman-Dëter Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 25 Author Share Posted June 25 I tu zaczynają się schody, niczego więcej nie planuję (...) przynajmniej na razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 26 Author Share Posted June 26 Chociaż wróć, mam jeszcze coś w planach, pancerz dla jednostek specjalnych szybkiego reagowania. Ale to już dyskusja na inny moment, moment gdy owa jednostka w końcu powstanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 513 Posted June 26 Share Posted June 26 Ja się nie mogę doczekać aż będziemy projektować mundury dla Milicji Muratyckiej. Wiem, że to nie na temat tego wątku, ale jakoś tak tych wyczekuję najbardziej Kaspar Waksman-Dëter Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 26 Author Share Posted June 26 1 minutę temu, Waksman napisał: Ja się nie mogę doczekać aż będziemy projektować mundury dla Milicji Muratyckiej. Wiem, że to nie na temat tego wątku, ale jakoś tak tych wyczekuję najbardziej Milicji powiadasz... no cóż, się zobaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 28 Author Share Posted June 28 Dzięki delikatnej pomocy od @Piotr Romanow udało mi się wymyśleć jeszcze jedną rzecz, mianowicie wstrzeliłem na mundur akselbant, nie mam pojęcia za co, po co i jak ale można by go wykorzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Romanow 266 Posted June 29 Share Posted June 29 Akselbanty od lat nosi się w wielu armiach świata podzielone na korpusy, albo jeden najładniejszy bo tak. Przede wszystkim tu się trzeba zagłębić np. W historie Wojska Polskiego, gdzie zawsze liczył się pic, a takie ładne złote, srebrne akselbanty z świecącymi gwizdkami to fajne cacka, które cieszą oko, a żołnierz myśli że wyglada lepiej. Niby psychologia ale coś tam ma to do „fasonu”. 1 Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 29 Author Share Posted June 29 8 godzin temu, Piotr Romanow napisał: Akselbanty od lat nosi się w wielu armiach świata podzielone na korpusy, albo jeden najładniejszy bo tak. Przede wszystkim tu się trzeba zagłębić np. W historie Wojska Polskiego, gdzie zawsze liczył się pic, a takie ładne złote, srebrne akselbanty z świecącymi gwizdkami to fajne cacka, które cieszą oko, a żołnierz myśli że wyglada lepiej. Niby psychologia ale coś tam ma to do „fasonu”. Akselbant dostaje się za jakieś specjalne zasługi czy działa to na innej zasadzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Romanow 266 Posted June 29 Share Posted June 29 2 godziny temu, Albert Fryderyk de Espada napisał: Akselbant dostaje się za jakieś specjalne zasługi czy działa to na innej zasadzie. To po prostu dodatek mundurowy. Są krótsze kolorowe sznury za różne rzeczy. Najczęściej amarantowy jest nadawany dla przodującego pododdziału WP. Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 29 Author Share Posted June 29 Czyli wolność Tomku w swoim domku, możemy sobie wymyśleć do tego co chcemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Romanow 266 Posted June 29 Share Posted June 29 Dokładnie. Możecie wprowadzić krótkie kolorowe, które będą za mistrzowską klasę strzelecką czy coś tego typu. Piotr Grigoriewicz Romanow II Prezydent IV Republiki Muratyki Marszałek Wielki Sejmu II kadecji Były Prezydent Uleński Azymuckiego Ulenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 30 Author Share Posted June 30 To jak @Waksman, @Dimitrij Ścierkow, @Grzegorz Szarak ma ktoś może pomysł za co możemy taki akselband dawać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waksman 513 Posted June 30 Share Posted June 30 Cóż, nie wyobrażam sobie mundurów galowych bez tego dodatku. Można też go dopiąć do munduru Horenkommendanta jako tego najwyższego dowódcy. Kaspar Waksman-Dëter Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego, Mer Azymuckiej Góry były: I Prezydent IV Republiki Muratyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Fryderyk de Espada 317 Posted June 30 Author Share Posted June 30 5 minut temu, Waksman napisał: Cóż, nie wyobrażam sobie mundurów galowych bez tego dodatku. Można też go dopiąć do munduru Horenkommendanta jako tego najwyższego dowódcy. W sumie dobry pomysł, złoty akselbant dla Horenkomendanta. W razie czego tak jak pisał @Piotr Romanow można akselbant odpowiednio przerobić i nadawać np. dowódcom poszczególnych formacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts